In ons pand is ook een duikcentrum, Voorheen was dit Duikcentrum Scharendijke.

In de weekenden is er in de overigens rustige jachthaven van Scharendijke een behoorlijke toeloop. Weekendduikers uit eigen land, België en Duitsland zorgen voor een gezellige drukte. Hun doel is de aantrekkelijke duikplaats achter de dijk. De Kabbelaar heeft een oefenplatform aangelegd op 9 meter. Zodat de vele duikscholen die hier met hun leerlingen te water gaan hier kunnen oefenen.

‘Het Kabbelaars Rif’ is de naam van het in 2001 bij Scharendijke afgezonken kunstrif met als doel er voor te zorgen dat verschillende diergroepen hier een onderkomen of voedselgebied kunnen vinden. Sinds 2011 is Zeeland drie duikattracties rijker! Het betonnen, zestig meter lange schip ‘Le Serpent’ en de twee kleine schepen ‘De Rat’ en ‘De Zeehond’ zijn in het Grevelingenmeer afgezonken om daar dienst te gaan doen als duikwrak voor sportduikers.

Gelegen tussen de Grevelingen, de Oosterschelde en de Noordzee biedt deze locatie echt alles wat een duiker zich maar wensen kan!

Nog nooit gedoken? Om u een idee te geven van wat er in ons duikgebied te zien is onderwater kunt u onderstaande filmpjes eens bekijken.